Фирма “УПТ-Елит”ООД съществува от 1990г. с първоначална регистрация в гр. Перник. От 1991г фирмата е пререгистрирана в гр. София. Тя е дългогодишен производител на метални, блиндирани, пожароустойчиви и др врати, както и на метални конструкции по свой проект или такъв на клиента.

            Предлаганите изделия са с високо качество и на добри цени. Влаганите материали са  със сертификат за качество. Произведените от фирмата изделия са с гаранция и сервизно обслужване.

            За 22г. на пазара “УПТ  Елит” ООД е добила достатъчно богат опит, за да бъде конкурентна на пазара и атрактивна за клиентите си. От самото основаване “УПТ Елит”  се стреми към подобряване на качеството на продуктите си.

           Вратите са изработени по собствена технология , осигуряваща максимална сигурност – усилена конструкция от стоманени профили и листа с максимално добри топло- и звукоизолация. Вратите са снабдени с многоточково заключване, на базата на елитни касови и секретни брави с възможност за прекодиране. Допълнително може да бъде вграден “Панел сигурност” (разработен и патентован от фирмата ни), представляващ добре защитен касов секрет, задвижващ 4 девиатора и съоръжен с лимитатор, който заедно с  петте пасивни шипа прави вратата изключително трудна за отваряне с взлом.

            Облицовката е от декоративни дървени плоскости с богат избор на цветове и форми.

            От 2004 г. фирмата обогати  гамата на  изделията си с производството на интериорни врати. Изработени в изящен стил и лукс със съвършен дизайн, подходящ за всеки интериор. Изпълняват се с висококачествени  брави, и съвременен дизайн на обкова (по избор на клиента).

            През 2001 г. съвместно с колектив от специалисти на катедра “Предотвратяване на пожарите и авариите” на факултет ПАБ при ВИПОНД – МВР и наши специалисти бяха разрабатени пожароустойчиви врати. На базата на успешно проведените  изпитания фирмата издава сертификат за пожароустойчивост 60 , 72 и 90мин.

            През 2005г. са проведени успешни изпитания  за  пожароустойчивост от 120 и 180 мин. с което фирмата покрива релно гамата от пожароустойчиви врати търсени на пазара.

           Фирма "УПТ-Елит" разполага със специализирана група за монтаж на охранителни ролетки, секционни врати , бариери, автоматика за задвижване на всички видове врати и др.

            “УПТ Елит” ООД разполага и със собствено производствено хале, което се обслужва от 25 квалифицирани работници. Общо във фирмата работят около 32 души – добре подготвени специалисти  в областта на инженеринга и икономиката.

Постоянни клиенти на фирмата са строителни и търговски обекти, а също така и чуждестранни търговци. ”УПТ Елит” ООД участва като изпълнител в изграждането на много обекти, по –известни от които са:

            Къщата на “Big Brother”3г.    Полиграфически комбинат,  Езиков център “Мигел де Сервантес”,  ДЗИ,  Младежки театър,  София – Ленд,  Болница “Света Екатерина”,  “Крафт Фуудс” гр. Своге,  Хит хипермаркет, Практикер,  “Столичен социален център за инвалиди” кв. Слатина и многобройни офиси в София и страната на Банка ДСК.

            Постоянни клиенти са фирмите: “ГБС София”, “Нивел”, “Монолит 3”,”Бигла ІІІ”, “Стройком 95”, НИКМИ, Министерство на икономиката, Министерство на отбраната , "Калистратов Груп", "Станилов ЕООД" , "СК Арнаудов" "К Енд К Билд" и много други.

 

            Бъдещите стремежи към развитие на фирмата са насочени към изрядност и повишаването на контрола при производството, както и към повишаване  конкурентноспособността на изделията.

               През 2006 г. с усилията на специалисти от фирмата и с помоща на консултанти беше изградена система за контрол на производството и качеството. Същата година на базата на тази система успешно се сертифицирахме по ISO  9001 : 2008. Всичко това е следствие на желанието ни продуктите, които произвеждаме да отговарят на Европейските стандарти и най- вече на повишените критерии на клиентите ни.